Blumen Garten - Landscaping  
   
   
 

Muscat Ottonel

Muscat ottonel

 

Disponibilitate produs: la comanda

+40 727 926 081

 
Muscat Ottonel

Strugurii Muscat Ottonel fac parte din categoria strugurilor de vin alb. Acest soi a fost obtinut in Franta, in anul 1852, dintr-un amestec de seminte provenite din fecundari libere. Dupa ultimele cercetari se pare ca este rezultatul hibridarii dintre soiurile Muscat de Saumur x Chasselas Dore.

Soi cu perioada mijlocie de vegetatie (165-175 zile) si cerinte termice reduse, necesitand 2500-2900C bilant termic activ. Vigoarea de crestere este mijlocie, iar fertilitatea foarte ridicata, peste 85% lastari fertili, frecvent cu 2 etaje de inflorescente. Matureaza foarte bine lemnul lastarilor, diferentiaza mugurii de rod de la baza coardei.

Dezmugureste in a doua parte a lunii aprilie, parga strugurilor are loc devreme la inceputul lunii august, iar maturarea se realizeaza la 1-2 saptamani de la soiul Chasselas Dore (epoca a IV-a). Toamna frunzele se ingalbenesc devreme, ceea ce indica precocitatea soiului.

Rezistente biologice : soi cu toleranta buna la ger (-20, -22C), mai putin rezistent la seceta, sensibil la mana si fainare, mijlociu rezistent la putregaiul cenusiu, sensibil la atacul moliilor strugurilor, mai ales in sudul tarii si in arealele mai secetoase. In ultimii ani, soiul Muscat Ottonel s-a dovedit a fi sensibil la putregaiul acid al inflorescentelor, manifestat prin brunificarea unor parti a inflorescentelor dupa legarea boabelor, boala fiind cauzata de ciuperci din genul Botrytis, avand ca vectori nematozii.


 
 
 
 

+40 727 926 081