Blumen Garten - Landscaping  
   
   
 

Traminer Roz

Traminer Roz

 

Disponibilitate produs: la comanda

+40 727 926 081

 
Traminer Roz

Strugurii Traminer Roz fac parte din categoria strugurilor de vin alb. Acest soi este originar din Tirolul italian, iar denumirea sa provine probabil de la orasul Tramino situat in aceasta zona. Este intalnit pe suprafete extinse in Bavaria – Germania, loc de unde, unii ampelografi cred ca este originar.

Soi cu perioada relativ scurta de vegetatie (160-170 zile), timp in care necesita 2650-3600C temperatura globala. Are vigoare mijlocie, dar cresterile vegetative sunt mici. Fertilitate buna, circa 70% lastari fertili, cu cate 2 inflorescente pe lastar, in schimb productivitatea soiului este scazuta datorita marimii strugurilor.

Matureaza foarte bine lemnul coardelor si diferentiaza mugurii de rod de la baza coardei. Dezmugureste tarziu la sfarsitul lunii aprilie, fiind ferit de pericolul brumelor tarzii de primavara. Parga strugurilor are loc devreme, in primele zile ale lunii august, iar maturarea deplina are loc in 2-3 saptamani dupa soiul Chasselas Dore (epoca a IV-a). Rezistente biologice : are toleranta buna la ger (-20, -22C), sensibil la seceta si mana, mijlociu rezistent la fainare, putregaiul cenusiu si moliile strugurilor.


 
 
 
 

+40 727 926 081