Blumen Garten - Landscaping  
   
   
 

Cardinal

Cardinal

 

Disponibilitate produs: la comanda

+40 727 926 081

 
Cardinal

Strugurii Cardinal fac parte din categoria strugurilor de masa. A fost obtinut in California, la Statiunea Fresno, prin hibridarea soiurilor Flame Tokay (Ahmeur bou Ahmeur) x Ribier (Alphonse Lavalle).

Cardinal este un soi cu perioada scurta de vegetatie (155-160 zile), timp in care necesita 1800 – 1900 C temperatura utila. In schimb vegetatia se preungeste pana toamna tarziu, din care cauza nu matureaza lemnul lastarilor decat pe 2/3 din lungimea lor. Are vigoare mare si fertilitate ridicata (75 – 80 % din lastari sunt fertili).

Rodeste si pe copili, acestea putand fi folosite la taiere, pentru recuperarea productiei de struguri in iernile cand pierderile de ochi sunt mari.

Rezistente biologice : foarte slaba la ger (-14C, -16C) si la seceta; sensibili la mana si oidium, excorioza si scurt – nodare; toleranta mijlocie la putregaiul cenusiu al strugurilor. Este predispus la meiere si margeluire, temperaturile scazute si ploile din timpul infloritului accentueaza fenomenele, dimiuandu-se procentul de productie marfa.

In regiunile din sudul tarii, Cardinal ajunge la maturitate de consum intre 1-10 august, iar in zonele de deal, subcarpatice, pe la jumatatea lunii. Durata de conservabilitate a strugurilor pe butuc este mare – cca. 15-20 zile, cu conditia sa nu survina ploi.


 
 
 
 

+40 727 926 081